pretraga  
Posjeta prvog zamjenika visokog predstavnika i supervizora za Brčko distrikt BiH Pravosudnoj komisiji Brčko distrikta BiH
Štampaj
Dana 03.07.2017. godine, u prostorijama Pravosudne komisije Brčko distrikta BiH, povodom isteka mandata, prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko distrikta BiH ambasador Bruce G. Berton održao je sastanak sa predsjednikom i članovima Pravosudne komisije Brčko distrikta BiH.

Prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko distrikta BiH ambasador Bruce G. Berton izrazio je zadovoljstvo što se sastao sa Pravosudnom komisijom Brčko distrikta BiH i što je imao priliku direktno od članova komisije saznati više o situaciji u pravosudnim institucijama Brčko distrikta BiH. Pozvao je sve članove Pravosudne komisije Brčko distrikta BiH da ustraju u uspostavi vladavine prava, budući da je vladavina prava preduslov za uspješno društvo. Supervizor Berton je naglasio da se ničim ne smije ugroziti nezavisnost pravosuđa, te da Distrikt uvijek može računati na podršku OHR-a i supervizora u uspostavljanju vladavine prava. Na kraju, supervizor Berton je naglasio da je „Distriktu i Bosni i Hercegovini zaista potreban snažan obračun sa korupcijom“.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pomoćnik sekretara-portparol
Pravosudne komisije BD BiH
         
__________________________
  Jelena Lakić