pretraga  
Одржан семинар за судије и тужиоце – Неправо понављање кривичног поступка
Štampaj

Број: СуПК-695/19
Брчко, 15.05.2019. године

 

 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

 

Правосудна комисија Брчко дистрикта БиХ, у сарадњи са ентитетским Центрима за едукацију судија и тужилаца, организовала је семинар на тему – Неправо понављање кривичног поступка. Овај семинар одржан је у складу са Програмима стручног усавршавања судија и тужилаца Центара за едукацију судија и тужилаца Федерације БиХ и Републике Српске за 2019. годину.

У првом дијелу семинара, г. Дамјан Кауриновић, предсједник Апелационог суда Брчко дистрикта БиХ, поздравио је присутне учеснике и говорио о праву на правни лијек, редовним и ванредним правним лијековима и понављању кривичног поступка.

У другом дијелу семинара, г. Иљо Клаић, судија Апелационог суда Брчко дистрикта БиХ, дао је учесницима компаративни приказ законског регулисања неправог понављања кривичног поступка у државама региона и извршио анализу судске праксе која је произашла из тих законских рјешења.

Након другог дијела семинара, учесници су узели учешће у дискусији и размијенили ставове о проблематици примјене норми које регулишу институт неправог понављања кривичног поступка. Семинару је присуствовало тридесет судија и тужилаца са подручја цијеле Босне и Херцеговине, који су по завршетку дискусије семинар оцијенили највишим оцјенама.

 

Помоћник секретара-портпарол
Правосудне комисије      
Дејан Ђуровић